Postup:
1. Zmiešame mandľové mlieko s jablčným octom a necháme chvíľu postáť.
2. Za ten čas si v inej miske zmiešame všetky sypké ingrediencie.
3. K mlieku s octom prilejeme olej a následne túto zmes primiešame do misky so sypkými ingredienciami. Miešame do kým nám nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
4. Pekáč o rozmeroch cca. 20 x 30 cm si vymastíme olejom a následne naň prilepíme pečiaci papier.
5. Cesto rovomerne rozotrieme a pečieme pri vyhriatej rúre na 180° C cca. 20-25 minút. Každá rúra je iná, preto perník po približne 15 minútach pečenia skontrolujte prepichnutím špáradla. Ak je špáradlo po vytiahnutí mokré- perník ešte potrebuje dopiecť. Ak je suché- je dopečenô.
6. Vychladený perník potrieme vrstvou barackového džemu (štedro :)).
7. Do hrnca s vodou dáme zohrievať vodu. Do tohto vodného kúpeľa vložíme menší hrniec s čokoládou a necháme ju roztopiť. Ak je čokoláda hustá a nechce sa topiť, prilievajte do nej po troške vody, kým nedosiahne vami požadovanú konzistenciu. Najjednoduchší a najzdravší spôsob ;) Čokoláda by nemala byť príliš riedka, aby sa z perníka nezlievala.
8. Roztopenou čokoládou perník polejeme a pomocou lyžice opatrne rozotrieme po celom povrchu.
9. Krájame až po vychladení čokolády. Ja osobne dávam celý pekáčik na noc do chladničky. Vrch môžete dozdobiť orieškami, alebo posypať strúhaným kokosom.