Sladké raňajky
2 PL kokosového mlieka z konzervy
Znie to priam nemožne, ale je to tak. Našu slovenskú pochúťku si je možné pripraviť aj bez ryby. :) V tomto prípade rybaciu chuť zabezpečia nori riasy, ktoré sú pre vegánov aj výborným zdrojom jódu.
60 g kešu orechov
1 balenie bieleho tofu
1 menšia cibuľka
1 stredná kyslá uhorka
1 sklíčko zaváranej mrkvy s hráškom
1/2 plátku nori riasy ( 1PL vločiek)
2 ČL horčice
3 PL vody zo zaváraných uhoriek
1 PL olivového oleja
30 ml vody
vegánska majonéza (cca. 6 ČL)
soľ
čierne korenie
1. Kešu namočíme na 1- 2 hod. do vody. Vodu zlejeme aby sme sa zbavili nečistôt v orechoch a prilejeme novú- 30 ml. Kešu spolu s vodou mixujeme cca. 3- 5 minút do hladkého masla.
2. Pomocou vidličky si namrvíme tofu a pridáme ho do mixéru. Spolu s ním tiež horčicu, vodu z kyslých uhoriek, olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti.
3. Všetko spolu rozmixujeme a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, mrkvu spolu s hráškom (nemusíte celé sklíčko či konzervu, stačí od oka), na drobno nakrájanú uhorku, na malé kúsky nastrihané nori riasy (vločky) a majonézu.
4. Všetko poriadne premiešame a dochucujeme soľou, majonézou a uhorkovou šťavou.
2 PL kokosového mlieka z konzervy
za hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Táto vegánska verzia tuniakovej nátierky je naozaj výborná. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Nátierka sa skvelo hodí na chlebík, alebo ju môžete servírovať ako šalát, či prílohu k hlavnému jedlu. Mnohí si povedia, čo je to za nezmysel. Dám si predsa reálneho tuniaka... Avšak milovníci zvierat dobre vedia, že aj ryby cítia bolesť a ich nadmerný...