Vegánske banánové lievance

27.04.2020

Zvyknem ich robievať cez víkend na raňajky.
Receptom som sa inšpirovala od projektu Jem pre zem.

Ingrediencie:

3-4 banány
3/4 hrnčeka ovsených vločiek
1/2 lyžičky kypriaceho prášku
štipka škorice
vlašské orechy
horká čokoláda
čučoriedky
Čas prípravy cca. 20-25 minút.

Postup:

Predhrejeme si rúru na 180°C. (stále používam vrchný aj spodný ohrev). Banány a ovsené vločky vymixujeme do hladka (odporúčam poriadne dozreté banány kvôli ich sladkosti).Pridáme štipku škorice a kypriaci prášok. Ak sa nám hmota zdá riedka, zahustíme vločkami.
Plech si vystrieme papierom na pečenie a pomocou lyžice naň vylejeme a vytvarujeme cesto v tvare menších lievančekov. Cesto musí byť takej konzistencie aby sa nám nerozlievalo. Neodporúčam ich piecť na vymastenom plechu ani na panvici- prilepia sa. 

Pečieme cca. 15 minút. Záleží aj od rúry. Lievance sú hotové vtedy, keď sa dajú odlepiť od pečiaceho papiera. 

Tip: 

Ak sa vám pri roztápaní zdá čokoláda hustá a nechcete použiť maslo ani margarín, stačí do nej priliať trošku vody.

Ozdobíme roztopenou čokoládou, nasekanými vlašskými orechami a čučoriedkami.
Fantázii sa medze nekladú.


Dobrú chuť.