Postup:
Karbonátky:
1. Brokolicu nakrájame na menšie ružičky a varíme kým nebude "al dente".
2. Uvarenú brokolicu spolu s ovsenými vločkami a nastúhanou mrkvou rozmixujeme ponorným mixérom.
3. Na drobno nakrájanú cibuľu môžete pred pridaním do cesta spražiť na panvici, alebo ju primiešať surovú.
4. Primiešame prelisovaný cesnak, majorán, soľ a čierne korenie.
5. Mala by nám vzniknúť kompaktná hmota, ktorú si pomocou dlaní vytvarujeme do tvaru karbonátku. Ak sa vám zdá cesto príliš riedke, primixujte viac ovsených vločiek.
6. Karbonátky poukladáme na pečiaci papier a pečieme v predhriatej rúre na 190 ° C cca. hodinu. Dĺžka pečenia závisí od konkrétnej rúry. Približne v polovici dobe pečenia, fašírky obrátime na opačnú stranu.
Je tu ešte varianta, že karbonátky pečieme dovtedy, kým sme si istý, že sú v takom štádiu upečenia, kedy sa nám na panvicu nebudú lepiť. V tom prípade ich môžete dopiecť na panvici, ja ale preferujem zdravšiu variantu pečenia v rúre.
Zemiaková kaša:
Uvarené zemiaky vymixujeme spolu so sójovým mliekom, maslom a soľou podľa chuti. Do kaše pridáme spraženú cibuľku a dochutíme na drobno nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou a čiernym korením.